Notícies

7 d’abril, dia de la Dona Moçambiquesa

Sovint diem que cada dia és 8 de març referint-nos a que cada dia s’hauria de lluitar per aconseguir la igualtat de gènere i acabar amb les violències masclistes. Aquesta frase pren una rellevància especial el dia 7 d’abril a Moçambic ja que és el Dia de les Dones Moçambiqueses. En aquesta data, Moçambic celebra la vida de Josina Machel que va morir, enguany farà 48 anys, amb una vida de lluita a les espatlles. Josina va ser una figura significativa al seu país per les reivindicacions d’emancipació femenina i educació de les nenes i joves juntament amb la lluita incasable per aconseguir una cultura moçambiquesa pròpia i anticolonialista.

Aquest any i per primer cop, des de la línia de treball de Gènere i Cooperació a Moçambic d’Arquitectura Sense Fronteres (ASF), organitzem una jornada dedicada a celebrar el Dia de les Dones Moçambiqueses. L’objectiu de la trobada, per una banda, és crear xarxa entre les diferents entitats i/o persones que tenim un vincle amb Moçambic i, per l’altra, acostar la cultura d’aquest país a les barcelonines que s’apropin a la Vila de Gràcia. Des de les 12 del migdia fins les 19 de la tarda, la plaça de la Virreina acollirà diferents activitats aptes per a tots els públics com l’actuació de Kelly Lua amb Palabra de Una Negra, música a càrrec del grup Mozpositivo i dinar popular moçambiquès elaborat per la cooperativa Diomcoop. Igualment, també hi haurà un raconet on informarem sobre tot el que comporta el projecte de gènere a Moçambic juntament amb la resta de projectes d’ASF.

Allà us hi esperem!

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,