Notícies

Caminant cap a un hàbitat digne a Chamanculo C

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=zS6pgcOD3MM”][vc_column_text]Al 2015 ASF comença a treballar juntament amb el Conselho Municipal de Maputo i la Ordem dos Advogados de Moçambic als barris informals de Maputo per promoure el dret a la ciutat. Per a això s’aposta per la sensibilització dels drets i deures dels habitants i per la divulgació dels procediments administratius per a l’atribució de Duat (Dret a l’Ús i Aprofitament de la Terra, equivalent al títol de propietat). Es treballa des de dues perspectives: a través de la reducció dels conflictes derivats d’una tinença insegura de la terra i mitjançant la millora de la xarxa d’espais públics als barris informals.

Es treballa l’accés equitatiu i inclusiu a la ciutat des de diferents escales: a nivell de districte municipal -Nhamankulo-, a nivell de barri -Chamanculo C- i a nivell de “quarteroies” o agrupacions de famílies (Q18-22).

Prèviament vam presentar un documental sobre la importància de l’accés al Duat i sobre la construcció d’espais públics. Volem mostrar amb aquest documental com continua el projecte concentrant-nos en els requisits per obtenir el Duat, el procés de sol·licitud i els testimonis d’habitants del barri de Chamanculo C.

Mira-te’l, comparteix-lo, i si t’hem suscitat el desig de embrutar-te les mans, contacta’ns!

Amb les teves mans, amb fons, o difonent. Participa![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Títol del documental: “Caminando hacia un hábitat digno en Chamanculo C”
Muntatge i vídeos: Silvia Scholl
Música: Simon Mathewson “abakua”, llicència Creative Commons
Duració: 16 “25

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,