Notícies

Visita Construcció CAI Quissico

Construcció del Centre d’Atenció Integral a Quissico, districte de Zavala, Moçambic.

 

Moçambic compta amb àmplies polítiques per a la defensa dels drets humans, no obstant això, aquestes polítiques no aconsegueixen arribar als districtes, a les ciutats o a les comunitats, és a dir, no arriben a la població.

Les violències per discriminació a Moçambic afecten, segons alguns estudis, a més del 70% de la població.

Dones, nenes i nens, persones grans, persones albines, col·lectiu LGBT, etc… són víctimes de la violència o veuen vulnerat el dret a tenir justícia, a la integritat física, a no patir discriminació, ni tortura o un tracte cruel i inhumà.

En aquestes circumstàncies és imprescindible oferir a la societat civil una atenció de qualitat i de proximitat. És necessari donar a conèixer a la societat els seus drets, quina és la legislació, quines són les polítiques que s’estan duent a terme i tenir uns sistemes de coordinació definits, però sobretot, cal generar espais comuns i accessibles a la població on la societat civil i les institucions es coordinin per actuar amb un objectiu comú: reduir tan com sigui possible les víctimes de violència per discriminació.

Amb aquest objectiu comença al setembre de 2017 la construcció d’un espai de referència al districte de Zavala basat en la defensa dels drets de col·lectius diversos, especialment el de dones, nenes i nens.

S’obren les primeres rases del Centro de Atendimiento Integral (CAI) del districte de Zavala

Rases Construcció CAI Quissico Construcció CAI Quissico Moçambic

Construcció CAI Quissico Moçambic Construcció CAI Quissico Moçambic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arquitectura sense Fronteres és una organització compromesa amb el medi ambient i amb els processos de desenvolupament endogens. Per això, en les construccions dels nostres projectes sempre tenim en compte aquests aspectes i, en conseqüència,  observem i estudiem els sistemes de construcció i materials locals juntament amb la cultura i tradicions de la comunitat usuària. Així projectem, treballant en equip amb els tècnics locals de construcció, solucions que millorin les propietats dels edificis i que s’adaptantint al seu entorn i a les característiques de les persones que els faran servir.

Construcció CAI QuissicoConstrucció CAI QuissicoConstrucció CAI QuissicoConstrucció CAI Quissico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Construcció CAI QuissicoConstrucció CAI Quissico

 

 

 

 

 

 

El CAI serà un espai de trobada que permetrà proporcionar a les víctimes de la violència els serveis següents:

  • atenció sanitària
  • assessorament legal
  • acompanyament personalitzat

I alhora serà un centre de coordinació entre institucions i amb la societat civil, especialment amb associacions locals, comitès comunitaris i líders locals.

A més de la construcció d’aquest primer bloc (bloc d’atenció, també anomenat Bloc Bàsic), finançat per l’Ambaixada de Japó i en estreta col·laboració entre diferents institucions, associacions locals i ASF, l’Agència Andalusa de Cooperació per al Desenvolupament donarà suport a la construcció del bloc administratiu i del bloc d’allotjaments d’urgència, així com la resta d’aspectes que contempla el projecte, claus en l’estratègia d’implementació dels CAI.

Un altre aspecte clau del projecte és la formació i sensibilització dels col·lectius professionals implicats:

  • professionals de l’hospital del districte (Hospital de Quissico)
  • institucions de l’àrea d’influència
  • tècnics que treballaran en el CAI
  • membres destacats de la societat civil (líders tradicionals, comitès comunitaris, tribunals comunitaris, associacions locals, etc.).

La campanya de sensibilització general de la població i difusió tant dels serveis oferts com dels drets que tenen com a ciutadans, es realitzarà després d’haver creat les primeres capacitats: infraestructures i agents.

 

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,