Notícies

LA DONA MOÇAMBIQUESA ARRIBA A BARCELONA

El passat diumenge 7 d’abril, a la plaça Virreina de la Vila de Gràcia de Barcelona, vam donar veu a la dona moçambiquesa a través d’activitats, xerrades, música i espectacles del país.

La cultura moçambiquesa va recórrer quilòmetres per fer-se lloc a la plaça i donar-se a conèixer entre els i les barcelonines que, amb inquietud i interès, van venir a treure el cap entre les activitats de la jornada.

7 d’abril sembla una data qualsevol, però no és així.

Què va passar aquest dia? Quina relació té amb el paper de dona?

Un dia com aquest de l’any 1971 morí Josina Machel, qui lluità i promogué els ideals d’emancipació de les dones moçambiqueses essent també una figura clau en la política i història de Moçambic abans de la seva Independència el 1975.

Arquitectura Sense Fronteres coopera a Moçambic des de fa més de 10 anys a partir de quatre línies de treball: hàbitat, gènere, mobilitat i accessibilitat, en diferents ciutats del país. S’explicaren els projectes de la línia de gènere, els seus objectius, les contraparts que col·laboren amb ASF i es resolgueren els dubtes i preguntes de les persones més encuriosides, a través de plafons interactius, fotografies i experiències viscudes.

A més a més, la cultura moçambiquesa es va veure representada de primera mà per persones autòctones,  visibilitzant el fort vincle que s’ha anat teixint durant aquests anys amb el país africà, a través de l’espectacle de Kelly Lua amb “Palabra de Una Negra”, la música a càrrec del grup Mozpositivo i el dinar popular moçambiquès elaborat per la cooperativa Diomcoop.

La jornada va ser un èxit. Us agraïm la participació, us esperem a la pròxima, amigues!

Vols saber més sobre el treball d’ASF a Moçambic i els projectes que es duen a terme? Informa’t!

Amb la col·laboració de l’Almena Cooperativa FeministaDiambaar, Positivo Mozambique i Diomcoop. 

I amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i la Generalitat de Catalunya,

 

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,