Uneix-te al nostre voluntariat

Sumar-te a Arquitectura Sense Fronteres és lluitar i treballar en la millora de l’habitabilitat i la defensa del dret de les persones a un hàbitat digne, promovent el desenvolupament humà, equitatiu i sostenible

Si vols formar part del nostre voluntariat, aquí pots conèixer les nostres necessitats i veure quines s’adeqüen al teu perfil i interessos:

Puc col·laborar si no hi ha una demarcació ASF prop de la meva ciutat?

El nostre voluntariat sol ser presencial i actiu. Som una associació que ens agrada cuidar-nos i poder tenir una relació comunitària (trobades formatives de voluntariat, participació en assemblees, reunions de treball, …). Això es complica si la teva disponibilitat és solament virtual.

Si bé és cert que en els projectes que realitzem hi ha moltes reunions virtuals entre les persones participants, ens seria complicat poder acompanyar-te en el teu pas com a voluntariat a ASF, ja que ens agradaria que aquest acompanyament sigui proper perquè puguis conèixer tot el referent a la nostra associació.

Igualment el teu interès, participació i motivació pot ser molt interessant sent simpatitzant d’ASF. Per a això, inscriu-te en el nostre butlletí mensual per conèixer els projectes i accions que realitza ASF i així, poder ser suport per compartir les nostres notícies

Puc col·laborar amb ASF només durant les setmanes de vacances?

Si a l’estiu és l’única oportunitat que tens per fer voluntariat, encara que no és la més idònia per tenir una experiència completa a ASF, tenim propostes molt interessants.

Com saps, ASF té projectes en diferents països que durant els mesos d’estiu promouen el voluntariat internacional responsable, col·lectiu i formatiu.

Algunes demarcacions d’ASF tenen una sèrie de propostes: Taller de Azúa a República Dominicana (ASFMadrid), Taller tierrabaja a Colòmbia (ASFMadrid), Taller d’Inhambane Accessible a Moçambic (ASF Catalunya), entre altres, que poden variar cada any.

Als grups de Cooperació Local i Educació per al Desenvolupament, els projectes solen baixar el ritme a l’estiu, però no dubtis a escriure per saber si és possible.

És possible participar en un projecte ASF a terreny?

Durant els estius, existeixen diferents tallers de voluntariat internacional responsable (evitem el concepte de voluntarisme, es tracten de tallers formatius en processos de transformació social, tecnologies apropiades i apropiables al context dels projectes que es desenvolupen durant períodes (llargs i continuats), en col·lectiu (els tallers es presenten en grups interculturals i multidisciplinaris, en els quals l’intercanvi d’experiències professionals i personals sigui un concepte tangible de la Cooperació al Desenvolupament) i són formatius (l’experiència d’Arquitectura Sense Fronteres en la Cooperació al Desenvolupament i l’Hàbitat és de més de 25 anys al voltant de 350 projectes a 32 països. Els tallers plantejats estan immersos en projectes que tenen un desenvolupament continuat i utilitzant processos participatius i de transformació social, així com arquitectònics i urbanístics, en contínua reflexió i innovació en les maneres de fer).

La participació en aquests tallers et permet conèixer els projectes de primera mà i ser part d’ells durant un període.

Igualment, també, en Arquitectura Sense Fronteres promovem projectes de voluntariat internacional juntament amb els diferents Centres de Cooperació de les Universitats públiques que permeten desenvolupar una estada pràctica en terreny comptant amb el suport de la Cooperació Universitària al Desenvolupament.

Quin perfil es requereix per fer voluntariat a ASF?

El perfil professional a Arquitectura Sense Fronteres és molt divers, fent referència al concepte general d’Hàbitat (territori, ciutat, barri, espais públics, construcció, gènere, educació, mediació, sociologia urbana, pedagogia, arquitectura, enginyeria, aigua i sanejament, ecologia, infraestructura, estratègia…). Depenent dels nostres projectes, és necessari un perfil específic o no, però el fonamental és el paper actiu i dinàmic de la persona voluntària dins de l’associació.

Al ser una associació relativament petita, les persones voluntàries en ASF tenen un paper fonamental en els projectes, sent promotores de la concepció, desenvolupament i finalització dels projectes.

Si vols tenir una experiència activa, compromesa i formativa, aquesta és la teva ONGD.

Els Grups de Treball: Com treballem?

Quan una persona entra com a voluntària a ASF, comença a participar en un Grup de Treball (GT). Actualment, a la nostra demarcació tenim els següents GT:

 • Cooperació Local
 • Cooperació Internacional: Moçambic o Burkina Faso.
 • Comunicació
 • Educació pel Desenvolupament.

Cada Grup de Treball té les seves peculiaritats, però en general, els GT se centren en un o més projectes.

La feina de suport de les persones voluntàries a cadascun d’aquests projectes es desenvolupa a la seu de Barcelona. Ens reunim normalment un cop a la setmana per posar en comú:

 • Revisió de l’estat dels projectes.
 • Debatre noves propostes.
 • Repartiment de tasques.
 • Treball a casa/estudi
 • Assistència a reunions de coordinació amb altres organitzacions.

¿Quines són les responsabilitats de la persona voluntària?

La participació de les persones voluntàries es fa efectiva no només a través del desenvolupament d’activitats puntuals, sinó amb l’expressió de les seves opinions i la generació d’espais de discussió i reflexió sobre la realitat.

Al principi, t’incorporaràs en un grup de treball, realitzant tasques específiques que et permetin entendre la complexitat de cada realitat i necessitat dels projectes. A les reunions de cada grup, sorgiran debats sobre les activitats en les que s’estan treballant que facilitaran la comprensió dels projectes i en les que podràs participar.

El voluntariat és la base d’ASF. Dona suport a l’equip tècnic a seu i a terreny, i és un element clau d’incidència i transformació. Per això, és molt necessari que les persones voluntàries assumeixin un compromís de dedicació, assisteixin a les reunions i estiguin en constant comunicació amb el seu grup de treball.

Què aporta ASF al voluntariat?
 • Treballar per una causa comú
 • Col·laboració i networking: entre el grup de treball, l’equip a terreny i altres entitats amb les quals treballem
 • Experiència en cooperació i en l’àmbit de l’arquitectura
 • Aprenentatge i formació: funcionament d’una associació, aspectes tècnics, gestió de projectes…
 • Habilitats i capacitats: treball en equip, compromís, desenvolupar projectes amb els recursos existents…
 • Assegurança voluntariat
 • Descomptes en cursos online (ASF i ESF)
 • Bon ambient de treball!
Què haig de fer per fer voluntariat a ASF?

El primer és omplir aquest formulari.

Posteriorment, la persona responsable del voluntariat d’aquesta demarcació es posarà en contacte amb tu per tenir una trobada i poder-te conèixer. Durant aquest període d’iniciació, t’animem a formar-te en la missió, visió i valors de la nostra associació i de la Cooperació al Desenvolupament, així com conèixer els diferents projectes que duem a terme.

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com