Mobilitat sostenible i integració en l’espai públic a la ciutat de Maputo

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

La ciutat de Maputo, capital de Moçambic, porta molts anys convivint amb un creixement descontrolat de la seva població. Lluny d’estabilitzar-se, aquest fet augmenta encara més, la desigualtat entre una part de la població molt rica i la gran majoria de ciutadans amb pocs recursos econòmics. Maputo, juntament amb les seves poblacions adjacents compta amb una baixa xifra de ciutadans en proporció a la gran extensió de territori que ocupa. Aquest creixement urbà de baixa densitat ha estat acompanyat per un canvi en els models de vida cap a dinàmiques més consumistes. Tot això suposa un augment exponencial en els desplaçaments quotidians en la metròpoli per els quals el sistema de mobilitat no estava preparat. L’empresa pública de transports de la ciutat (EMTPM) satisfà només un 20% de la demanda mentre que el 80% restant és realitzat per operadors de transport alternatius popularment coneguts com a “Chapas”. Aquesta situació ha acabat derivant en problemes molt poc favorables per la ciutat de Maputo. Entre ells ressalten l’absència laboral i el cansament dels ciutadans, la desigualtat d’accés als recursos de la ciutat i una gran amenaça per la salut i la integritat personal degut a la contaminació. Fins ara, l’Estat ha estat incapaç de sobreposar-se en aquest nou escenari degut al precari pressupost públic i unes estructures molt poc flexibles que impedeixen oferir una xarxa de transport digne.

Arquitectura Sense Fronteres té per objectiu, en aquest projecte, defensar un accés a la ciutat igualitari, sota uns criteris d’equitat social, sostenibilitat ambiental i racionalització dels recursos. Entre els diversos conflictes presents en el sistema, s’ha escollit actuar en la millora en la visibilitat y senyalització de múltiples parades de transport. Aquesta opció resulta ser la més adequada per les intencions i pressupostos de l’ajuntament i la que a la vegada ens permet intervenir en la millora de l’espai públic. Per tal de desenvolupar aquest projecte, s’han impartit tallers de sensibilització a diversos tècnics municipals sobre la importància d’una bona xarxa de mobilitat i un bon espai per a vianants. És així, com, conjuntament amb els tècnics de l’ajuntament s’han escollit les parades a formalitzar. Aquesta elecció farà possible una millora de la reordenació i jerarquització de l’ús de l’espai públic per tal de donar prioritat al vianant i al transport públic.  Per altra banda també, s’ha dissenyat un model de senyal informatiu per a cada parada per tal de facilitar informació sobre la xarxa de mobilitat pública al ciutadà. I finalment, amb la mirada posada al futur, s’escollirà un model de marquesina tipus previst per anar-se replicant en cada parada per tal de regular l’estacionament descontrolat i la pujada i baixada de passatgers en cada punt. 

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_image_flexslider image_ids=”1730,1724,1735,1731,1728,1736″][/vc_column][/vc_row]

Ajuda'ns a compartir-ho!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com