Reconstrucció de 50 aules ubicades en escoles dels districtes de Maxixe i Massinga

Aquest mes de setembre es posa en marxa un nou projecte a ASF Catalunya a la província de Inhambane!

Es tracta d’un cas d’emergència en la reconstrucció de 50 aules ubicades en 7 escoles primàries i secundàries dels districtes de Maxixe i Massinga. Aquest serà finançat amb fons internacionals provinents de UNICEF amb col·laboració amb UN-Habitat Mozambique i la Direcció Provincial d’Educació.

El passat mes de febrer, el cicló tropical Dineo, va afectar durament les províncies de Inhambane i Gaza; cases, carreteres y edificis públics com escoles i hospitals van patir greus desperfectes. Un total d’unes  1687 aules van ser afectades perjudicant així uns 16.0000 alumnes, 5.500 professors i 70 unitats sanitàries. A causa de la precarietat de les construccions d’aquesta àrea i de les poques mesures de seguretat empleades, el cicló va tenir unes fortes conseqüències arribant a perjudicar a més de 650.000 persones. Des d’ASF-Catalunya vam impulsar una campanya de captació de fons amb els quals es va poder efectuar una valoració dels danys en els centres de salut de la província. Posteriorment, durant el mes de juliol, la delegació de UN-Habitat Mozambique va dur a terme una valoració dels danys patits als edificis escolars. D’aquest estudi es van identificar les escoles en pitjor estat, prioritzant les que tenien més alumnes, en les quals s’han iniciat les obres de reconstrucció que tenen previst acabar a finals d’aquest any.

La ciutat de Mozambique, a partir de la independència l’any 1975, va heretar un sistema educatiu molt precari. L’educació colonial havia estat marcada per barreres racials i molt poca gent anava a l’escola. El 1983 el nou govern va començar una reforma del sistema nacional escolar, prioritzant l’alfabetització dels adults. Malauradament aquest procés fou interromput per la guerra civil. Actualment hi ha una gran manca d’edificis escolars a la ciutat. Per aquesta raó les escoles primàries s’organitzen amb dos o tres trons diaris per tal de garantir un seguiment educatiu òptim a la població. L’accés a l’educació és encara un gran problema a la ciutat. Segons dades del 2005, el 54% de les dones i el 48% dels homes son analfabets i només un 55% dels nens arriba a treure profit del sistema educatiu moçambiqueny. Algunes de les raons per les quals succeeix aquest fenomen recauen en l’idioma (7 milions de persones a la ciutat no parles el portuguès), la presència del treball infantil en els camps, la desigualtat del accés a la instrucció entre gèneres, els casaments prematurs…

Segons estudis, en el país falten encara unes 30.000 aules. El govern moçambiqueny aconsegueix construir només unes 500 aules aproximadament per any a la ciutat. Catàstrofes naturals com la del cicló tropical Dineo afecten a Moçambic una vegada a l’any de mitjana mentre que altres fenòmens de menys intensitat ho fan entre tres i quatre vegades anuals. El govern central, les ONGs, les agencies internacionals i el sector privat estan desenvolupant els projectes d’actuació basant-se en el mètode Building Back Better, és a dir, reconstruint millorant la resiliència del territori i els edificis. Per exemple, les escoles objectes del projecte són calculades per a resistir vents de fins a 180 km/h. Arquitectura Sense Fronteres, desprès d’haver estat treballant i revisant el projecte tècnic conjuntament amb UN-Habitat s’ha posat en marxa llançant un concurs per les empreses i així agilitzar el procés de construcció per tal de que pugui estar acabat abans de la nova temporada de pluges.

 

IMG 5519
IMG_5519
IMG_6108
IMG_5504
IMG_6242
IMG_5817
IMG_6080
IMG_5454
IMG_5490
IMG_5513
IMG_5486
IMG_6226
IMG_5796
IMG 5519 IMG 6108 IMG 5504 IMG 6242 IMG 5817 IMG 6080 IMG 5454 IMG 5490 IMG 5513 IMG 5486 IMG 6226 IMG 5796
Ajuda'ns a compartir-ho!
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

- Preguntes Freqüents Voluntariat

2n. DESCARREGA'T ELS SEGÜENTS DOCUMENTS ABANS D'OMPLIR EL FORMULARI:

- Grups de treball d'ASF
- Manual de formació del voluntariat

3r. UNEIX-TE A L'EQUIP!

Informació personal:

Nom

Cognoms

DNI

Adreça

Codi Postal

Població

Telèfon

El teu email

Formació i interessos:

Formació principal

Formació en cooperació

Experiència en cooperació

Idiomes

Programari i recursos informàtics de què disposes

Interessos personals

Puntua de l'1 al 10 (1 més baix - 10 més alt) els grups de treball segons el teu interès en colaborar-hi:

Moçambic

Cuba

Burkina Fasso

Cooperació local

Educació per el desenvolupament (EpD)

Comunicació

ASF Internacional

Contacta amb nosaltres!

Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

El teu nom

El teu email

Assumpte

El teu missatge

Fes-ne difusió!

Segueix-nos a les xarxes socials:


Fes un donatiu!

Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com