Recolzament a les entitats públiques i societat civil en el procés participatiu d’elaboració d’estratègies i eines contra les violències de gènere a la província d’Inhambane, Moçambic

País: Moçambic

Estat actual: finalitzat

Any: setembre 2016 – novembre 2017

Àmbit de treball: cooperació internacional

Entitat agrupada: Fundació Aroa

Contrapart i col·laboradors:  Plataforma unitària contra les violències de gènere; Forum Mulher; Mahlahle; Direcció Provincial de Salut d’Inhambane – Direcció Provincial de Gènere, Infància i Acció Social d’Inhambane, Universitat Politècnica de Catalunya; Universidade Pedagógica Delegação Maxixe

Pressupost:  109.152,87€

Finançadors: Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament

Beneficiaris: dones i col·lectius vulnerables a les violències de gènere de la província d’Inhambane

Objectiu general: Contribuir a garantir que les dones gaudeixin dels drets que els són vulnerats degut a la violència de gènere.

Objectiu específic: Contribuir a la definició participativa d’eines estratègiques per a la lluita contra les VbG a la província d’Inhambane amb la participació de titulars de drets, d’obligacions i de responsabilitats, que promoguin la sensibilització respecte a les VbG, la incidència política del i les titulars de drets i les capacitats de titulars d’obligacions.

Breu resum del projecte:

El projecte té per objectiu contribuir a fer que les dones puguin gaudir dels drets que els són vulnerats a causa de la violència de gènere, fent especial atenció als matrimonis prematurs. En les diferents trobades del mecanisme multisectorial, de la Direcció Provincial de Salut i en els seminaris amb les institucions i les organitzacions de la societat civil realitzats recentment, una de les demandes més repetides fou la de disposar d’eines pràctiques. Especialment de disposar, a escala provincial, d’estratègies clares i ben definides que permetin passar del pla més teòric definit en els plans estratègics i polítiques estatals a un pla més pràctic, més proper als col·lectius vulnerables i amb un grau de definició que permeti arribar fins a l’estructuració d’activitats concretes a partir de les quals, tant les institucions com la societat civil, puguin treballar organitzadament i en la mateixa direcció.

Moçambic té definides polítiques estatals en aquesta línia, tanmateix, són molt genèriques i de difícil aplicació a nivell de base, a les comunitats. És per aquest motiu, que tant institucions com associacions han sol·licitat realitzar un pla estratègic que permeti concretar activitats, indicadors, objectius específics, etc. Aquest pla estratègic haurà de contemplar totes les àrees de treball: salut, educació, justícia, líders locals i comunitats, tradicions i costums, pràctiques i un llarg etcètera.

Cal destacar també que haurà de ser un procés altament participatiu i amb molta implicació de la societat civil. Per aquests motius, participaran d’aquesta definició tant les institucions públiques (principalment, però no exclusivament, Salut, Acció Social, Educació, Justícia i Policia), com associacions de la societat civil i representants de les comunitats de tota la província.

Paral·lelament es continuarà treballant en l’APP per a l’aixecament de dades i seguiment de casos, respecte a la qual es farà l’avaluació de la primera versió i s’hi inclouran les modificacions que els usuaris estimin oportunes després del període de proves. També es treballarà en la traducció a les llengües locals de la legislació i polítiques vigents com a eina imprescindible perquè els i les “sensibilitzadors/es” puguin dirigir-se a les comunitats on no es parla el portuguès; i en la capacitació de subjectes clau en aquesta lluita.

Podem dir que aquest projecte té com a finalitat establir unes bases sòlides sobre les quals fonamentar el treball futur, evitant la deriva i dispersió actual, millorant l’eficiència i propiciant un treball conjunt i consensuat entre tots els titulars.

Ajuda'ns a compartir-ho!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com