Video

A la llum, la realitat en imatges del projecte de consolidació de la xarxa de transport públic de Maputo.

Una enorme quantitat de persones necessiten desplaçar-se diàriament de les seves llars, situades a la perifèria de Maputo, al centre urbà. Aquests desplaçaments es fan a través de les “xapes” o altres mitjans de transport que no compleixen unes condicions mínimes. Vehicles que acullen una altíssima densitat de passatgers i que es veuen obligats a postures incòmodes i llargs trajectes cada dia.

Et fem memòria del projecte de mobilitat sostenible i inclusiva de la ciutat?

De la mà de la voluntària Celia Márquez, qui ha realitzat i editat un reportatge que plasma la realitat mobilística de la gran metròpolis, s’ha volgut mostrar la planificació urbana poc inclusiva de la ciutat de Maputo tot formulant diferents qüestions: Seria possible asseure’s, còmodament, dins les xapes? Quant tarden els usuaris i usuàries, de mitjana, en realitzar un trajecte teòricament de curt recorregut? Quines idees proposarien per tal de millorar la xarxa de mobilitat actual?

 

Sara Márquez, coordinadora dels projectes de Maputo, ens parla del paper que juga ASF, de pont entre les institucions de la capital moçambiquesa: “Conselho Municipal de Maputo” (CMM) i la recentment operacionalitzada Agència Metropolitana dels Transports (AMT) amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), finançadora del projecte, per tal de reforçar les capacitats dels i les tècniques municipals i de la societat civil. El mateix temps que s’entrevisten figures institucionals de Maputo amb les quals ASF col·labora i comparteix un objectiu comú: homogeneïtzar, a escala infraestructural, tanta superfície com sigui possible de la ciutat.

Na hora do pico é muito congestionado então, dificulta o acesso à cidade

Usuari de la xarxa de transport de Maputo

A través del treball de l’equip format per Mariana Cardoso, coordinadora tècnicaAna Chavez, arquitecta del projecte, i del voluntariat, s’expliquen les diferents parts del projecte: la parada d’estacionament no com a element individual de la intervenció, sinó com a configuració i peça clau de la xarxa de transport i del replantejament de les línies ja existents de la ciutat, les quals es veuran reflectides en el disseny d’un mapa metropolità que es divulgarà en un futur per a tota la ciutat.

Concloent, el treball col·lectiu amb la “Marcha Mundial das Mulheres“, amb qui es lluita amb familiaritat per garantir la seguretat de les persones usuàries de la xarxa des de l’enfocament de gènere, essent les dones, el col·lectiu més vulnerable en termes de seguretat urbana. Amb també la incorporació de l’Empresa Municipal de Mobilitat i Estacionament. 

Assim vamos melhorando a mobilidade na área metropolitana de Maputo,

Hoje, amanhã, depois… até o futuro.

Ana Chavez, arquitecta del projecte

Ajuda'ns a compartir-ho!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com