189291587 2877773189140250 4118080706228837212 N

Sem barreiras: un intercanvi virtual a través dels feminismes

Durant els mesos d’abril i maig, l’alumnat de 15 i 16 anys dels instituts Salvador Espriu (Barcelona) i 1 de Maio (Maxixe, Inhambane) han participat en l’intercanvi “Uma malta sem barreiras”. Estructurat en un itinerari de quatre sessions, el programa ha tingut l’objectiu de facilitar vincles, trencar estereotips i contribuir a la identificació de les desigualtats de gènere com un fenomen estructural i global. L’intercanvi, a més, ha buscat generar canvis i activar respostes davant de discriminacions i violències masclistes.

“Uma malta sem barreiras” és una de les activitats d’educació i sensibilització emmarcades en el projecte de cooperació “De mini saia ou de véu, no meu corpo mando eu”, desenvolupat per Arquitectura Sense Fronteres a la província d’Inhambane (Moçambic). En aquest projecte, ASF treballa per promoure l’abordatge estratègic de les violències masclistes al territori, en aliança amb institucions, associacions i comunitats.

En aquest cas, l’intercanvi ha estat el fil conductor que ha permès establir un diàleg entre els dos grups de joves al voltant de les desigualtats i les violències masclistes. L’enviament i la recepció de vídeos entre les dues aules i l’ús d’aplicacions de missatgeria mòbil i de videotrucada han permès establir comunicació entre adolescents separats per uns 12.000 kilòmetres de distància.

A Barcelona, les sessions han estat dinamitzades per Almena Cooperativa Feminista, entitat sòcia del projecte que acompanya i dona suport a ASF en la seva execució, i per voluntàries del grup de gènere d’ASF i de la comunitat de dones moçambiqueses residents a Barcelona. A Inhambane, els tallers han anat a càrrec de l’equip d’ASF.

Si voleu conèixer l’experiència de més a prop, podeu veure el vídeo-resum de l’intercanvi:

Ajuda'ns a compartir-ho!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com