Vídeo del procés participatiu per elaborar l’ordenança municipal de mercats a Inhambane

Per finalitzar el projecte que hem desenvolupat al llarg d’aquests darrers 14 mesos l’equip de cooperació a Moçambic ha realitzat un vídeo que resumeix el projecte sobre Desenvolupament de metodologies participatives per a l’apropiació i apoderament ciutadà basat en la millora dels mercats municipals d’Inhambane.

En aquest vídeo us expliquem com hem treballat per donar vida a la riquesa dels mercats d’Inhambane, ja que són espais de trobades, d’intercanvi i de vida col·lectiva.

Com ho hem fet?

Desenvolupant processos participatius per a l’apoderament ciutadà perquè considerem que tothom té dret a expressar-se i participar en la millora dels espais i infraestructures públiques de la ciutat on viu. 

Aquest projecte s’ha desenvolupat en diferents fases:

 • 1a fase: Anàlisi tècnica i participativa dels mercats.  Va comptar amb 666 participants.  Les treballadores i usuàries van detectar els problemes del seu mercat.
 • 2a fase: Pensem juntes com millorar els mercats. Ens vam reunir en unes jornades participatives a l’Ajuntament d’Inhambane amb 49 participants: treballadores dels mercats, institucions, estructures de barri i societat civil s’organitzen per trobar solucions a les problemàtiques detectades tant pel que fa a la infraestructura com a la gestió. Es valoren les propostes i s’elabora el projecte de millora d’un dels mercats.
 • 3a fase:  Elaboració d’una proposta d’ordenança municipal. Redactada amb la participació de 106 persones. Es fa una consulta a les comissions de gestió dels mercats i s’elabora el borrador de proposta d’ordenança. S’organitzen unes noves jornades participatives a ESHTI per revisar la proposta. Finalment es redacta el document final: POSTURA DOS MERCADOS DO MUNICIPIO DE INHAMBANE.

El dia 23 de març de 2018 va tenir lloc a l’Assembleia Municipal da Cidade de Inhambane, en la qual els membres de l’assemblea van valorar la proposta i la van sotmetre a votació, que va ser aprovada per unanimitat. 

Ajuda'ns a compartir-ho!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com