[vc_row][vc_column][vc_column_text]Després de recollir les necessitats de les famílies en la reunió del divendres 20 d’octubre ahir es va presentar la proposta de plànol d’ocupació aprovada per les famílies. Els solars podran créixer fins a 3 pisos i això permetrà deixar més espai lliure.
Hi han participat 53 persones amb els 5 chefes dels quarteirõés![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_image_carousel items=”2″ image_ids=”1952,1950,1956,1955,1953,1949″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]La capital de Moçambic, Maputo, és una de les ciutats més afectades pel creixement urbà a l’Àfrica. ASF i Conselho Municipal de Maputo i l’Ordem dos Advogados de Moçambique treballen plegats, des del 2015, per promoure el dret a la ciutat entre els habitants dels barris més desfavorits de Maputo.
A més de sensibilitzar a la població sobre els drets i deures que tenen com a ciutadans, duem a terme una campanya de divulgació perquè els habitants de Maputo puguin obtenir el DUAT, un títol que equival al títol de la propietat i que es va establí el 1997 en referència al dret de l’ús i a l’aprofitament de la terra. Mitjançant l’obtenció del DUAT es pretén empoderar la ciutadania i reduir la inseguretat que pateix en front els processos urbans especulatius que hi ha a Maputo. La regulació del sòl a través del DUAT també afavoreix la delimitació dels espais públics i ens permet treballar en la millora d’aquests espais comuns, gairebé inexistents en aquests barris.
Aquest projecte d’accés equitatiu i inclusiu a la ciutat es desenvolupa a diferents escales: treballem amb “quarteroies” o agrupacions de famílies (Q18-22), que viuen al barri de Chamanculo C de Maputo situat en la primera corona, al districte municipal de Nhamankulo, amb una altíssima densitat i unes precàries condicions de salubritat i seguretat. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]