En el marc dels 16 Dies d’Activisme Contra la Violència envers les Dones i les Nenes, Arquitectura Sense Fronteres (ASF) reafirma el seu compromís donant suport al Mecanisme Multisectorial de Gaza. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar, mobilitzar i promoure accions efectives per combatre una de les problemàtiques més urgents a escala global: la violència contra les dones i les nenes.
Planificació estratègica i coordinació multisectorial
En aquesta reunió, l’agenda es va centrar en la planificació estratègica i inclusiva per definir les activitats i campanyes que es duran a terme a la província, amb l’objectiu de reforçar la lluita per eradicar la violència contra dones i nenes, promoure la igualtat de gènere i augmentar la participació de la societat civil. Es va destacar la importància de la cooperació entre les diferents entitats presents, comprometent-se a treballar de manera coordinada per aconseguir un impacte positiu durant el període d’activisme.
El Mecanisme Multisectorial de Gaza es troba en un procés de reestructuració i enfortiment, impulsat pel projecte “Una Vida Lliure de Violència”, implementat per Arquitectura Sense Fronteres (ASF) i finançat per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament (AECID).
Gràcies a aquest suport, el Mecanisme Multisectorial ha intensificat les seves reunions periòdiques, consolidant-se com un espai de coordinació estratègica per promoure intervencions d’alt impacte en benefici de la població local. Aquest enfocament busca maximitzar les sinergies entre els actors implicats i garantir solucions sostenibles i efectives.
Per a ASF, actualment en procés d’establir la seva presència a la província de Gaza, aquesta col·laboració representa una oportunitat significativa per aplicar la seva experiència acumulada en projectes anteriors. La seva integració ha estat molt ben rebuda, posicionant-la com un aliat clau per a les Direccions Provincials de Gènere, Infància i Acció Social, així com de Salut, enfortint així els esforços col·lectius cap a una societat més inclusiva i equitativa.
Llançament de la campanya
El 25 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, es va dur a terme la cerimònia inaugural a la localitat de Nuvunguene, al Districte de Limpopo. Sota el lema universal “Unides per posar fi a la violència contra les dones cap als 30 anys de la Declaració de Pequín”, la cerimònia va marcar l’inici d’una sèrie d’activitats que culminaran el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans.
L’esdeveniment també va coincidir amb la Setmana de les Persones amb Discapacitat, el lema de la qual aquest any va ser: “Empoderem les persones amb discapacitat cap a una societat inclusiva i sostenible”.
Crida a l’acció
En paraules de la Directora del Sector de Gènere, Infància i Acció Social de Gaza:
“Cal actuar ara per trencar aquest cicle de patiment, rescatar vides i restaurar la dignitat de les nostres dones i homes. La violència de gènere no es pot combatre sense un esforç col·lectiu. El govern, la societat civil, els líders comunitaris i cada ciutadà tenen un paper crucial en aquesta lluita”.
Durant l’esdeveniment, es va subratllar la importància de:
- Fomentar el diàleg familiar i l’empatia.
- Recuperar valors culturals que promoguin la solidaritat.
- Construir resiliència davant les adversitats.
Per a Arquitectura Sense Fronteres, participar en aquesta iniciativa ha estat una oportunitat valuosa per intercanviar coneixements i estratègies. ASF, en procés d’establir-se a la província de Gaza, aporta experiències acumulades en altres projectes per col·laborar amb institucions locals en la construcció d’una societat més justa i inclusiva.
L’equip d’ASF continuarà treballant braç a braç amb els seus socis per implementar solucions que promoguin la igualtat, el respecte i la dignitat de totes les persones.
Juntes, podem eradicar la violència i construir un futur ple d’oportunitats i justícia per a tothom.