Notícies

bon any 2018

Bon any 2018!

Des d’Arquitectura Sense Fronteres de Catalunya us volem agrair la gran feina feta durant aquest 2017Gràcies a la vostra implicació, energia i entusiasme formem un gran equip que ja compta amb un quart de segle treballant per fer possible un món més just.

Ens agradaria acabar aquest 25è aniversari fent un balanç positiu de l’any, en què hem desenvolupat diversos projectes de cooperació local i internacional i n’ hem finalitzat tres: per una banda, hem contribuït a millorar la xarxa educativa a Bissiga, Burkina Faso, i, per l’altra a Moçambic hem reforçat la xarxa sanitària de la província d’Inhambane i a Maputo, la capital, hem dut a terme un projecte de mobilitat sostenible i integració a l’espai públic.

Moçambic centrarà durant el 2018 els nostres esforços de cooperació internacional, ja que des de fa uns anys som allí treballant amb les institucions locals per acompanyar a la població de Maputo a tramitar el títol de DUAT. Aquest ha estat el punt de partida d’un laboriós projecte de participació ciutadana que té com a objectiu garantir el dret a l’Hàbitat i planificar l’urbanisme d’una de les zones més oblidades de la capital.

Implicar la ciutadania en la presa de decisions que afecten la ciutat és també un pilar fonamental del projecte que estem desenvolupant a Inhambane per millorar els mercats municipals. En aquesta zona, com sabeu, els efectes del cicló Dineo que tingué lloc el febrer passat van ser devastadors; durant aquests mesos hem destinat molts esforços a reconstruir les infraestructures danyades, i en els propers mesos participarem en la reconstrucció de 50 aules a 7 escoles als districtes de Maxixe i Massinga.

Donar suport a les persones que han patit qualsevol tipus de discriminació o violència també ha estat una de les prioritats dels projectes de cooperació internacional. Durant els pròxims mesos, doncs, continuarem la tasca de sensibilització feta en aquest camp a la vegada que desenvoluparem amb les institucions i associacions locals estratègies per a reforçar la lluita contra la violència de gènere a Inhambane.

Pel que fa a la feina duta a terme per l’equip de cooperació local, remarquem l’esforç que s’està duent a terme per a generar sinergies amb altres col·lectius de la ciutat que defensen el dret a l’habitatge i a la ciutat. I us anunciem que estem treballant en un projecte que veurà la llum aquesta primavera i recollirà tota la tasca desenvolupada al llarg d’aquests 25 anys.

El 2018 es presenta ple de reptes i projectes a compartir. Gràcies un cop més per formar-ne part, ja que és gràcies a vosaltres que podem fer-los realitat!

Bon any! 

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,