Notícies

Chamanculo C: Construcció col·lectiva de la ciutat.

Aquest any participem en les setmanes de l’arquitectura 2024 de Barcelona estrenant l’exposició Chamanculo C: Construcció col·lectiva de la ciutat.

És una exposició itinerant que analitza els reptes del dret a l’hàbitat a través del projecte Hàbitat, desenvolupat per ASFE des de 2016 en el barri informal de Chamanculo C de Maputo (Moçambic) i de com la participació ciutadana és una eina imprescindible per a garantir aquest dret i transformar els nostres entorns per a planificar i construir les ciutats del futur amb i per a les persones.

L’exposició s’ha inaugurat el dia 21 de maig a la Lleialtat Santsenca amb Elena Vecino del col·lectiu Enpeu parlants de dret a les ciutats i de la importància de donar-li un enfocament de justícia social en la planificació de les ciutats pel fet de donar una resposta a les necessitats de les persones més vulnerables.

L’exposició analitza el projecte en clau dels drets que haurien de marcar “l’habitar ciutadà”, especialment en contextos vulnerables perquè Una ciutat ha de donar seguretat, recer, i possibilitats de convivència així com permetre la integració i materialització de tots els drets civils, polítics, econòmics, socials, culturals i ambientals.

L’exposició es desplaçarà per Barcelona del 15 de maig fins al 27 de juny i es podrà veure:

15-25 de maig en la Lleialtat Santsenca: Carrer d’Olzinelles, 31
27-11 de juny en la Fede cat: Carrer de les Tàpies, 1
12-27 de juny en Torre Jussana: Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 30

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,