Notícies

Donem suport a la plataforma veïnal No Més Blocs – Salvem L’H contra el Pla de Desenvolupament Urbanístic a la Gran Via – Llobregat

El passat 13 de juny vam participar en la lectura d’un manifest que expressava el rebuig pel Pla de Desenvolupament Urbanístic a la Gran Via – Llobregat.

Des d’ASF donem tot el nostre suport a la plataforma veïnal No Més Blocs – Salvem L’H, que vol aturar aquest PDU que preveu l’edificació massiva de gratacels a l’últim reducte agrícola de l’Hospitalet de Llobregat.

Compartim plenament el rebuig per aquest pla, que considerem especulatiu, i ens sumem a la demanda de crear un procés participatiu en el qual els veïns puguin decidir sobre com ha de ser la ciutat on viuen.

Apostem per un pla sostenible que inclogui la zona de Cal Trabal (l’últim espai agrícola que queda a l’antiga marina de l’Hospitalet i un significatiu focus de biodiversitat) en el Parc Agrari del Baix Llobregat i la preservació de l’entorn de l’hospital de Bellvitge i de l’Oncològic.

Sobre les possibilitats que ofereix aquest zona i l’oportunitat de dissenyar un model urbanístic exemplar, vam voler compartir les nostres reflexions en un escrit obert a promotors, polítics i actors econòmics, en el qual qüestionàvem quins interessos s’havien tingut en compte a l’hora de dissenyar aquest pla i alertàvem sobre les conseqüències de desaprofitar l’oportunitat de posar en valor la natura i el barri.

 

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,