Notícies

Transport públic i gènere a Maputo: “Estamos junto nisto”

Recordes la campanya, del projecte de mobilitat i espai públic inclusiu de Maputo, que donava visibilitat a les situacions d’assetjament sexual, i d’altres formes de violència, en el transport públic de la ciutat?

Et mostrem un reportatge sobre els resultats de la iniciativa, a través de l’opinió de les persones usuàries de la xarxa de transport de quatre terminals de l’àrea metropolitana de Maputo, i amb la presència d’Arquitectura Sense Fronteres i la Marcha Mundial das Mulheres Moçambique (MMM).

 

Durant la campanya es van distribuir cartells i fulletons explicatius amb anàlisis gràfiques i enquestes, obtenint les següents dades:

–  El 82% de les persones de Maputo han sofert casos de violència de gènere dins els transports públics,
–  El 12%dels ciutadans i ciutadanes l’han sofert a les parades del transport,
–  I, el 6%,  l’ha sofert en el trajecte de casa a la parada.

No a l’abús sexual, no a l’assetjament sexual, no volem ser molestades, som dones i estem juntes per fer front a les violències de gènere.

Usuària de la xarxa de transport públic de Maputo.

Amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i  el Conselho de Maputo, l’Agência Metropolitana dos Transportes de Maputo (AMT), la Marcha Mundial Mulheres (MMM), els municipis de Matola i Boane, el districte de Marracuene i el Observatório Metropolitano de Transportes Moçambique (OMT).

Vols conéixer més sobre el projecte? 

CLICA AQUÍ!

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,