Sessió Participativa Duat Maputo

Sessió d’urbanisme participatiu a Chamanculo C: decidim el futur plànol d’ocupació

Aquesta darrera setmana hem organitzat una més de les assemblees que estan tenint lloc al Centre comunitari de Chamanculo C amb els veïns del quarteirão 18, al barri de Chamanculo C. Aquesta comunitat és de les primeres que han iniciat els tràmits per sol·licitar el DUAT, el títol que els dona dret a l’ús i aprofitament de la terra.

Aquesta sol·licitud ha d’anar acompanyada d’un plànol d’ocupació i a través d’un procés participatiu els veïns estan acordant els criteris que s’haurien de tenir en compte a l’hora de planificar l’urbanisme de la zona. Ens reunim, doncs, per pensar i definir plegats com han de ser els espais on els ciutadans volen viure. Parlem plegats de la llar, de la intimitat, de les festes que cada família celebra a casa, de si cal aixecar una planta més a les cases… I així, entre tots decidirem els criteris que han de regir el plànol de 50 parcel·les organitzades en 3 illes.

El departament d’assentaments informals de l’Ajuntament de Maputo i l’equip d’Arquitectura Sense Fronteres hem treballat conjuntament per dur a terme aquestes sessions de disseny urbà participatiu. Les primeres tenen com a objectiu la recollida de criteris i a la segona fase d’assemblees dibuixarem i valorarem el plànol.

Aquestes sessions formen part del projecte Dret a un hàbitat urbà digne en els barris de creixement espontani de Maputo.

La capital de Moçambic, Maputo, és una de les ciutats més afectades pel creixement urbà a l’Àfrica. Moçambic va encadenar la Guerra de la Independència amb la Guerra Civil i, durant  16 anys, un gran èxode rural va fer créixer les ciutats de manera descontrolada. ASF i Conselho Municipal de Maputo i l’Ordem dos Advogados de Moçambique treballen plegats, des del 2015, per promoure el dret a la ciutat entre els habitants dels barris més desfavorits de Maputo.

A més de sensibilitzar a la població sobre els drets i deures que tenen com a ciutadans, duem a terme una campanya de divulgació perquè els habitants de Maputo puguin obtenir el DUAT, un títol que equival al títol de la propietat i que es va establí el 1997 en referència al dret de l’ús i a l’aprofitament de la terra. Mitjançant l’obtenció del DUAT es pretén empoderar la ciutadania i reduir la inseguretat que pateix davant dels processos urbans especulatius que hi ha a Maputo.

La regulació del sòl a través del DUAT també afavoreix la delimitació dels espais públics i ens permet treballar en la millora d’aquests espais comuns, gairebé inexistents en aquests barris.

Aquest projecte d’accés equitatiu i inclusiu a la ciutat es desenvolupa a diferents escales: treballem amb “quarteroies” o agrupacions de famílies (Q18-22), que viuen al barri de Chamanculo C de Maputo situat en la primera corona, al districte municipal de Nhamankulo, amb una altíssima densitat i unes precàries condicions de salubritat i seguretat.

Ajuda'ns a compartir-ho!
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. DESCARREGA'T ELS SEGÜENTS DOCUMENTS ABANS D'OMPLIR EL FORMULARI:

  - Grups de treball d'ASF
  - Manual de formació del voluntariat

  3r. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  DNI

  Adreça

  Codi Postal

  Població

  Telèfon

  El teu email

  Formació i interessos:

  Formació principal

  Formació en cooperació

  Experiència en cooperació

  Idiomes

  Programari i recursos informàtics de què disposes

  Interessos personals

  Puntua de l'1 al 10 (1 més baix - 10 més alt) els grups de treball segons el teu interès en colaborar-hi:

  Moçambic

  Cuba

  Burkina Fasso

  Cooperació local

  Educació per el desenvolupament (EpD)

  Comunicació

  ASF Internacional

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com