Obres de requalificació de 3 espais públics al barri de Chamanculo C

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Arquitectura Sense Fronteres segueix treballant i desenvolupant projectes a la Ciutat de Maputo. Anomenada en anteriors articles,  Maputo, capital de Moçambic, es troba en un procés de creixement i desenvolupament urbà molt complex i desorganitzat. Actualment s’estan duent a terme diversos projectes per part de la organització amb l’objectiu d’aconseguir un creixement més sostenible i equilibrat que afavoreixi a tothom. Un dels aspectes més importants a tractar és la defensa del dret a un hàbitat digne per tota la població. És per això que el desembre passat es va iniciar un projecte per tal de facilitar al ciutadà la obtenció del títol “DUAT”. Aquest serveix com a títol creditor del dret d’ús i aprofitament de la terra pels seus usufructuaris. Mitjançant aquesta eina, es pretén donar poder a la població i defensar-la davant dels processos especulatius que hi ha actualment. El projecte es centra al barri de Chamanculo C, un barri situat a la primera corona d’assentaments de la ciutat amb clares mancances urbanístiques i organitzatives que deriven en unes condicions precàries pel veïnat. És per això, que dins el marc d’aquest projecte, s’han impulsat també altres iniciatives. Aquestes es centren en l’adequació de diversos equipaments situats al mateix barri. La millora d’aquests espais, a banda d’oferir uns serveis necessaris a la població, fomenta la cohesió social i genera una millora urbanística a Chamanculo C.

[/vc_column_text][vcex_image_carousel post_gallery=”true” img_size=”lightbox” image_ids=”1780,1779,1774,1772,1770,1769,1768,1767,1766″][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1500543271742{padding-top: 25px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1500543574926{margin-top: -25px !important;}”][vc_column_text]

El darrer 7 de juny es va celebrar a Maputo la inauguració d’aquests equipaments. Una requalificació de tres espais públics finançat per la cooperació italiana AICS, Agencia Italiana per la cooperació al desenvolupament. Arquitectura Sense Fronteres s’ha involucrat en el projecte duent a terme visites d’obra i encarregant-se dels processos administratius juntament amb AICS i l’empresa Lafonense. Per una banda, s’ha inaugurat el camp esportiu Cape Cape. Es va rehabilitar un antic edifici ja existent però que patia d’atacs vandàlics i tenia problemes de sanejament. La segona actuació recau en l’obertura d’un centre comunitari. De la mateixa manera que en el camp esportiu, s’ha actuat en un espai ja existent, un petit cobert el qual s’ha ampliat i rehabilitat perquè pugui utilitzar-se de manera comunitària. En el mateix terreny, s’hi han col·locat diversos jocs infantils construïts amb palets així com també se n’ha reforçat el mur perimetral. Finalment, l’últim projecte va consistir en l’ampliació de l’escola de primària Unidade 13. En aquest cas, les activitats van ser dutes a terme principalment per la Fundació AVSI amb la col·laboració d’altres ONG i el Consell Municipal de Maputo. Mica en mica, amb totes aquestes accions es va millorant la qualitat urbanística de la ciutat,  transformant un model exclusiu cap a un de més inclusiu. Intentant enriquir el dia a dia dels ciutadans de Maputo i aconseguir unes condicions de vida dignes que tothom mereix.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vcex_image_flexslider direction_nav_hover=”false” control_thumbs=”false” image_ids=”1780,1779,1774,1772,1770,1769,1768,1767,1766″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Ajuda'ns a compartir-ho!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com