Reconstrucció de 50 aules ubicades en escoles dels districtes de Maxixe i Massinga

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aquest mes de setembre es posa en marxa un nou projecte a ASF Catalunya a la província de Inhambane!

Es tracta d’un cas d’emergència en la reconstrucció de 50 aules ubicades en 7 escoles primàries i secundàries dels districtes de Maxixe i Massinga. Aquest serà finançat amb fons internacionals provinents de UNICEF amb col·laboració amb UN-Habitat Mozambique i la Direcció Provincial d’Educació.

El passat mes de febrer, el cicló tropical Dineo, va afectar durament les províncies de Inhambane i Gaza; cases, carreteres y edificis públics com escoles i hospitals van patir greus desperfectes. Un total d’unes  1687 aules van ser afectades perjudicant així uns 16.0000 alumnes, 5.500 professors i 70 unitats sanitàries. A causa de la precarietat de les construccions d’aquesta àrea i de les poques mesures de seguretat empleades, el cicló va tenir unes fortes conseqüències arribant a perjudicar a més de 650.000 persones. Des d’ASF-Catalunya vam impulsar una campanya de captació de fons amb els quals es va poder efectuar una valoració dels danys en els centres de salut de la província. Posteriorment, durant el mes de juliol, la delegació de UN-Habitat Mozambique va dur a terme una valoració dels danys patits als edificis escolars. D’aquest estudi es van identificar les escoles en pitjor estat, prioritzant les que tenien més alumnes, en les quals s’han iniciat les obres de reconstrucció que tenen previst acabar a finals d’aquest any.

La ciutat de Mozambique, a partir de la independència l’any 1975, va heretar un sistema educatiu molt precari. L’educació colonial havia estat marcada per barreres racials i molt poca gent anava a l’escola. El 1983 el nou govern va començar una reforma del sistema nacional escolar, prioritzant l’alfabetització dels adults. Malauradament aquest procés fou interromput per la guerra civil. Actualment hi ha una gran manca d’edificis escolars a la ciutat. Per aquesta raó les escoles primàries s’organitzen amb dos o tres trons diaris per tal de garantir un seguiment educatiu òptim a la població. L’accés a l’educació és encara un gran problema a la ciutat. Segons dades del 2005, el 54% de les dones i el 48% dels homes son analfabets i només un 55% dels nens arriba a treure profit del sistema educatiu moçambiqueny. Algunes de les raons per les quals succeeix aquest fenomen recauen en l’idioma (7 milions de persones a la ciutat no parles el portuguès), la presència del treball infantil en els camps, la desigualtat del accés a la instrucció entre gèneres, els casaments prematurs…

Segons estudis, en el país falten encara unes 30.000 aules. El govern moçambiqueny aconsegueix construir només unes 500 aules aproximadament per any a la ciutat. Catàstrofes naturals com la del cicló tropical Dineo afecten a Moçambic una vegada a l’any de mitjana mentre que altres fenòmens de menys intensitat ho fan entre tres i quatre vegades anuals. El govern central, les ONGs, les agencies internacionals i el sector privat estan desenvolupant els projectes d’actuació basant-se en el mètode Building Back Better, és a dir, reconstruint millorant la resiliència del territori i els edificis. Per exemple, les escoles objectes del projecte són calculades per a resistir vents de fins a 180 km/h. Arquitectura Sense Fronteres, desprès d’haver estat treballant i revisant el projecte tècnic conjuntament amb UN-Habitat s’ha posat en marxa llançant un concurs per les empreses i així agilitzar el procés de construcció per tal de que pugui estar acabat abans de la nova temporada de pluges.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_image_flexslider image_ids=”1845,1852,1856,1855,1854,1853,1850,1848,1846,1849,1843,1857″][/vc_column][/vc_row]

Ajuda'ns a compartir-ho!
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

    1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

    - Preguntes Freqüents Voluntariat

    2n. DESCARREGA'T ELS SEGÜENTS DOCUMENTS ABANS D'OMPLIR EL FORMULARI:

    - Grups de treball d'ASF
    - Manual de formació del voluntariat

    3r. UNEIX-TE A L'EQUIP!

    Informació personal:

    Nom

    Cognoms

    DNI

    Adreça

    Codi Postal

    Població

    Telèfon

    El teu email

    Formació i interessos:

    Formació principal

    Formació en cooperació

    Experiència en cooperació

    Idiomes

    Programari i recursos informàtics de què disposes

    Interessos personals

    Puntua de l'1 al 10 (1 més baix - 10 més alt) els grups de treball segons el teu interès en colaborar-hi:

    Moçambic

    Cuba

    Burkina Fasso

    Cooperació local

    Educació per el desenvolupament (EpD)

    Comunicació

    ASF Internacional

    Contacta amb nosaltres!

    Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

      El teu nom

      El teu email

      Assumpte

      El teu missatge

      Fes-ne difusió!

      Segueix-nos a les xarxes socials:


      Fes un donatiu!

      Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!





      Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com