Notícies

Maputo Transport Públic

Gran acció de sensibilització sobre mobilitat i sostenibilitat a Maputo

Quant espai ocupen les mateixes 75 persones si van en bicicleta, en autobús o en cotxe? 

Per què quan es pensa en mobilitat urbana es fan càlculs sobre el moviment de vehicles si l’objectiu és el desplaçament de les persones? 

 

Transport públic Maputo QuemOcupaQuanto

En el marc del projecte “Mobilitat sostenible i la seva integració en l’espai públic a l’àrea metropolitana de Gran Maputo“ hem organitzat una gran acció a Maputo  amb el nom “QuemOcupaQuanto” per visibilitzar la quantitat d’espai que ocupen les mateixes 75 persones segons el transport que escullin. 

Diumenge dia 2 de juny vam realitzar unes fotografies amb drons per incidir visualment sobre la necessitat de millorar el sistema de transport públic i col·lectiu al Gran Maputo, que hauria de ser efectiu i assequible, i hauria de connectar els principals punts de l’àrea metropolitana.

La DSTV Televisió de Moçambic es va fer ressó de l’èxit de la jornada:

Amb aquesta activitat iniciem la Setmana de la Mobilitat Urbana Sostenible  que tindrà lloc del 7 al 13 de juny i inclourà diverses activitats com una ruta urbana, tallers, conferències i una activitat d’apropiació de l’espai públic per promoure el debat sobre mobilitat i millora del sistema de transport públic. 

La Semana de Mobilidade Urbana Sustentável és una iniciativa de l’Ajuntament de la ciutat de Maputo en col·laboració amb l’ UN-Habitat Moçambique, l’àrea de cooperació d’AMB Mobilitat. Àrea Metropolitana de Barcelona i Arquitectura Sense Fronteres.

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,