Notícies

Voluntariat Estiu 2018: Vols participar en un taller d’accessibilitat a Moçambic?

A Arquitectura Sense Fronteres treballem a Moçambic des de l’any 2005. Un dels projectes que estem realitzant actualment, “Disseny participatiu de l’espai urbà amb especial atenció a l’accessibilitat universal i seguretat per als col·lectius vulnerables”, finançat per l’Ajuntament de Barcelona, té l’objectiu de millorar la inclusió social de col·lectius en situació de vulnerabilitat a través de l’accessibilitat universal i la millora dels espais públics mitjançant la participació ciutadana al municipi d’Inhambane. Per tal de donar a conèixer la problemàtica a la ciutadania, aquest estiu ens hem proposat buscar acompanyants amb ganes d’aportar i aprendre sobre l’accessibilitat en aquest context, i per realitzar les jornades de sensibilització a diferents mercats i escoles d’Inhambane.

Organitzarem jornades  participatives a 10 mercats i 10 escoles al municipi d’Inhambane

Facilitem aquestes jornades, juntament amb activistes locals, amb l’objectiu de sensibilitzar la població local mitjançant dinàmiques participatives sobre les dificultats d’accessibilitat dels col·lectius més vulnerables de la ciutat i, així, augmentar l’empatia cap a les persones amb diversitat funcional.

Si tens ganes d’aportar i aprendre, acompanya’ns!

Els participants d’aquest taller d’estiu, no només hauran de dinamitzar aquestes jornades, sinó que les hauran d’idear i organitzar, treballant conjuntament amb associacions locals, per tal que el missatge arribi al màxim de la població i provoqui un canvi de concepció de com hauria de ser una ciutat inclusiva.

Els dos tallers d’estiu de dues setmanes cada un, es duran a terme: el primer durant la segona quinzena de juliol i el segon torn durant la primera quinzena d’agost.

Busquem 32 persones per poder donar suport als dos torns de jornades participatives, interessades en les dificultats dels col·lectius més vulnerables en relació al tema de l’accessibilitat. S’intentarà crear grups multidisciplinaris per potenciar l’intercanvi de coneixements i punts de vista.

Teniu més informació sobre aquest projecte de voluntariat en català aquí.

Más información sobre este proyecto de voluntariado en castellano aquí.

 

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,