Reunió Liders Comunitaris Tramitació Duat Secretari Del Barri

Treballem per la transparència en la tramitació del DUAT

Divendres passat vam tenir dues reunions molt positives. Primer ens vam reunir amb els tècnics de l’Ajuntament de Maputo i el Secretari del barri de Chamanculo C per estudiar les sol·licituds del DUAT, el títol que dona dret als ciutadans a la propietat de la terra i els protegeix davant la ferotge especulació que estan patint els habitants de la capital de Moçambic.

L’objectiu d’aquesta reunió era establir un protocol per agilitzar la feina a l’Administració, ja que només al barri de Chamanculo C hi viuen 3500 famílies i tenint en compte la urgència d’atorgar el DUAT als veïns, és inviable que els tècnics de l’Ajuntament estudiïn detalladament cada cas. Per aquest motiu, hem valorat els punts en comú que tenen les sol·licituds per així poder donar solucions ràpides i efectives a tots els casos. Per exemple, hem establert que a les famílies que ocupen una parcel·la de menys de 100 m² se’ls concedirà un DUAT de doble ocupació.

Reunió Duat 1 des 17

La segona reunió del dia va consistir a comunicar, per part del secretari del barri, com avança la tramitació del DUAT als líders comunitaris. És una trobada és especialment important perquè des d’Arquitectura Sense Fronteres estem impulsant un projecte de participació ciutadana que acompanya la tasca que desenvolupem per garantir l’accés a l’habitatge.

Amb l’objectiu que els ciutadans de Maputo gaudeixin del dret a la ciutat, considerem que és essencial per al bon funcionament democràtic de la ciutat que puguin implicar-se en la presa de decisions que els efecten. Així, han participat en el debat sobre el nou pla urbanístic del barri, en el qual les necessitats dels ciutadans han estat escoltades a l’hora de definir els espais públics i privats. Gràcies a aquestes reunions veïnals s’ha arribat a la conclusió que si totes les famílies cedien una mica d’espai privat, la comunitat guanyava en espais comuns que els afavorien a tots.

És doncs imprescindible que els veïns segueixin informats de tots els passos que es facin en aquest projecte del qual en són els protagonistes. I, així, des d’Arquitectura Sense Fronteres promovem que l’Administració treballi amb transparència i informi de qualsevol avanç en la tramitació del DUAT posant-se al servei ciutadà.

Reunió liders comunitaris tramitació DUAT

esquema DUAT

Ajuda'ns a compartir-ho!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com