Notícies

Una nova edició del Taller “Sem Barreiras”

Un intercanvi educatiu, basat en el gènere, entre Barcelona i Inhambane

Durant els mesos d’abril i maig ha tingut lloc la tercera edició del projecte d’intercanvi Sem Barreiras, aquest cop entre l’Institut Les Corts de Barcelona (Catalunya) i l’Escola Secundaria 3 de Fevereiro d’Inhambane (Moçambic). Uns tallers coordinats per Arquitectura Sense Fronteres i dinamitzats i realitzats per Almena Cooperativa Feminista i els quals pretenen, a través de cinc sessions en dies diferents, trencar estereotips i reflexionar en la perspectiva del gènere, la interculturalitat i la interseccionalitat que engloba aquesta lluita.

Dues d’aquestes sessions van tenir una connexió directa i en línia en les que es van identificar les desigualtats de gènere en ambdós contextos, observant quins són els seus orígens i les seves conseqüències i, el més important, si les desigualtats entre un territori i l’altre, separats a més de 12.000 km, ens porten a pensar que siguin tan diferents.

Es va portar també a debat la importància de l’activisme en aquesta causa, per tal de fer front a les violències masclistes alhora que s’explicaven els contextos que es viuen tant a Moçambic com a Catalunya, les seves respectives històries i característiques geogràfiques.

Arquitectura Sense Fronteres treballa en aquest municipi, amb la intenció extensiva del treball en xarxa a Moçambic, per tal d’aconseguir-ne l’eliminació de les violències basades en el gènere, sigui des de les institucions o com a líders locals o població civil, proporcionant-los informació de qualitat sobre els seus drets i les seves possibilitats en matèria de gènere. És en aquest municipi de Moçambic on s’imparteixen les mateixes sessions adaptades a la realitat i al context pertinents. A més, es compta amb el suport econòmic de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), ja que s’emmarca dins el projecte “Defensa del dret dels infants i adolescents per a una vida lliure de discriminacions i violències basades en el gènere i / o en la diversitat funcional a Inhambane. Moçambic”.

Més informació al web d’Almena Cooperativa Feminista: https://almenafeminista.org/projecte/sem-barreiras-un-intercanvi-contra-les-desigualtats/

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,