08 05 Sessió 5 – Última 3

Una nova edició del Taller “Sem Barreiras”

Un intercanvi educatiu, basat en el gènere, entre Barcelona i Inhambane

Durant els mesos d’abril i maig ha tingut lloc la tercera edició del projecte d’intercanvi Sem Barreiras, aquest cop entre l’Institut Les Corts de Barcelona (Catalunya) i l’Escola Secundaria 3 de Fevereiro d’Inhambane (Moçambic). Uns tallers coordinats per Arquitectura Sense Fronteres i dinamitzats i realitzats per Almena Cooperativa Feminista i els quals pretenen, a través de cinc sessions en dies diferents, trencar estereotips i reflexionar en la perspectiva del gènere, la interculturalitat i la interseccionalitat que engloba aquesta lluita.

Dues d’aquestes sessions van tenir una connexió directa i en línia en les que es van identificar les desigualtats de gènere en ambdós contextos, observant quins són els seus orígens i les seves conseqüències i, el més important, si les desigualtats entre un territori i l’altre, separats a més de 12.000 km, ens porten a pensar que siguin tan diferents.

Es va portar també a debat la importància de l’activisme en aquesta causa, per tal de fer front a les violències masclistes alhora que s’explicaven els contextos que es viuen tant a Moçambic com a Catalunya, les seves respectives històries i característiques geogràfiques.

Arquitectura Sense Fronteres treballa en aquest municipi, amb la intenció extensiva del treball en xarxa a Moçambic, per tal d’aconseguir-ne l’eliminació de les violències basades en el gènere, sigui des de les institucions o com a líders locals o població civil, proporcionant-los informació de qualitat sobre els seus drets i les seves possibilitats en matèria de gènere. És en aquest municipi de Moçambic on s’imparteixen les mateixes sessions adaptades a la realitat i al context pertinents. A més, es compta amb el suport econòmic de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), ja que s’emmarca dins el projecte “Defensa del dret dels infants i adolescents per a una vida lliure de discriminacions i violències basades en el gènere i / o en la diversitat funcional a Inhambane. Moçambic”.

Més informació al web d’Almena Cooperativa Feminista: https://almenafeminista.org/projecte/sem-barreiras-un-intercanvi-contra-les-desigualtats/

Ajuda'ns a compartir-ho!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com