Notícies

Vídeo del procés participatiu per elaborar l’ordenança municipal de mercats a Inhambane

Per finalitzar el projecte que hem desenvolupat al llarg d’aquests darrers 14 mesos l’equip de cooperació a Moçambic ha realitzat un vídeo que resumeix el projecte sobre Desenvolupament de metodologies participatives per a l’apropiació i apoderament ciutadà basat en la millora dels mercats municipals d’Inhambane.

En aquest vídeo us expliquem com hem treballat per donar vida a la riquesa dels mercats d’Inhambane, ja que són espais de trobades, d’intercanvi i de vida col·lectiva.

Com ho hem fet?

Desenvolupant processos participatius per a l’apoderament ciutadà perquè considerem que tothom té dret a expressar-se i participar en la millora dels espais i infraestructures públiques de la ciutat on viu. 

Aquest projecte s’ha desenvolupat en diferents fases:

  • 1a fase: Anàlisi tècnica i participativa dels mercats.  Va comptar amb 666 participants.  Les treballadores i usuàries van detectar els problemes del seu mercat.
  • 2a fase: Pensem juntes com millorar els mercats. Ens vam reunir en unes jornades participatives a l’Ajuntament d’Inhambane amb 49 participants: treballadores dels mercats, institucions, estructures de barri i societat civil s’organitzen per trobar solucions a les problemàtiques detectades tant pel que fa a la infraestructura com a la gestió. Es valoren les propostes i s’elabora el projecte de millora d’un dels mercats.
  • 3a fase:  Elaboració d’una proposta d’ordenança municipal. Redactada amb la participació de 106 persones. Es fa una consulta a les comissions de gestió dels mercats i s’elabora el borrador de proposta d’ordenança. S’organitzen unes noves jornades participatives a ESHTI per revisar la proposta. Finalment es redacta el document final: POSTURA DOS MERCADOS DO MUNICIPIO DE INHAMBANE.

El dia 23 de març de 2018 va tenir lloc a l’Assembleia Municipal da Cidade de Inhambane, en la qual els membres de l’assemblea van valorar la proposta i la van sotmetre a votació, que va ser aprovada per unanimitat. 

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,