Recordes la campanya, del projecte de mobilitat i espai públic inclusiu de Maputo, que donava visibilitat a les situacions d’assetjament sexual, i d’altres formes de violència, en el transport públic de la ciutat?
Et mostrem un reportatge sobre els resultats de la iniciativa, a través de l’opinió de les persones usuàries de la xarxa de transport de quatre terminals de l’àrea metropolitana de Maputo, i amb la presència d’Arquitectura Sense Fronteres i la Marcha Mundial das Mulheres Moçambique (MMM).
Durant la campanya es van distribuir cartells i fulletons explicatius amb anàlisis gràfiques i enquestes, obtenint les següents dades:
– El 82% de les persones de Maputo han sofert casos de violència de gènere dins els transports públics,
– El 12%dels ciutadans i ciutadanes l’han sofert a les parades del transport,
– I, el 6%, l’ha sofert en el trajecte de casa a la parada.
No a l’abús sexual, no a l’assetjament sexual, no volem ser molestades, som dones i estem juntes per fer front a les violències de gènere.
Usuària de la xarxa de transport públic de Maputo.
Amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Conselho de Maputo, l’Agência Metropolitana dos Transportes de Maputo (AMT), la Marcha Mundial Mulheres (MMM), els municipis de Matola i Boane, el districte de Marracuene i el Observatório Metropolitano de Transportes Moçambique (OMT).