Notícies

Si el transport públic no és segur, la mobilitat està perjudicada. 

L’assetjament sexual, i altres formes de violència en els espais públics, generen situacions de tensió en les que es veuen afectades, principalment, moltes joves i dones d’arreu del món.

Centrant-nos en el projecte de cooperació internacional de mobilitat de Maputo, ASF Catalunya, ha estat treballant en una estratègia comunicativa i difusiva per tal de sensibilitzar a la població de la ciutat i donar visibilitat a aquesta problemàtica. Aquesta iniciativa ha estat configurada a través d’entrevistes als usuaris i usàries de la xarxa de transport de la capital, experiències i opinions, les quals ens han portat a aquests resultats:

–  El 82% de les persones de Maputo han sofert casos de violència de gènere dins els transports públics
  El 12% dels ciutadans i ciutadanes l’han sofert a les parades del transport,
  i que el restant, 6%,  l’ha sofert en el trajecte de casa a la parada.

Què ens diuen aquestes dades? Com podem afrontar aquestes situacions? Aquestes i altres qüestions foren formulades a la ciutadania de la capital moçambiquesa.

Et fem memòria del projecte de mobilitat sostenible i inclusiva de la ciutat?

De la mà de la voluntària Celia Márquez, qui ha realitzat i editat un reportatge que plasma la realitat mobilística de la gran metròpolis, s’ha volgut mostrar la planificació urbana poc inclusiva de Maputo a través del següent vídeo.

T’animem a donar-li un cop d’ull!