Millora de la xarxa de mercats municipals a través de la participació ciutadana i incidència política en el Municipi d’Inhambane

Mercats Inhambane

País: Moçambic

Estat actual: En curs

Data d’inici: 2018

Àmbit de Treball: Cooperació internacional

Entitat sòcia local i col·laboradora: Conselho Municipal de Inhambane (CMCI)

Pressupost: 119.240,39 €

Financiació: Diputació de Barcelona.

Participants i titulars de drets: Venedores i venedors dels mercats d’Inhambane, usuàries i usuaris del mercat, Conselho Municipal da Cidade de Inhambane (CMCI), comissions de gestió dels mercats, ciutadanes i ciutadans del Municipi d’Inhambane.

Objectius Generals: Millorar les infraestructures públiques a través de la participació ciutadana i incidència política en el Municipi d’Inhambane.

Objectius Específics: Enfortir el suport institucional i de les persones treballadores dels mercats en la millora de la gestió i ús de la xarxa de mercats mitjançant la implementació de la Postura Municipal de mercats del Municipi d’Inhambane.

 

Context

Actualment, el Municipi d’Inhambane compta amb 10 mercats municipals. Aquests presenten realitats completament diferents, tant a nivell de gestió, d’afluència, econòmica, de potencial, etc. Fins el moment els mercats del Municipi no compten amb un reglament que ajudi a regular-los i establir unes normes mínimes de convivència i eines de gestió. És per aquest motiu que, durant l’execució del projecte actualment en marxa, en les diferents activitats participatives i per petició dels participants, es va detectar la necessitat d’elaborar i aprovar un Reglament de Mercats a nivell municipal (Postura Municipal). Aquesta postura abarca des de les taces, ratificades i aprovades per la Policia Municipal, fins la necessitat de regular el sistema i la regularitat de l’elecció de membres de les comissions de gestió dels mercats (Veure Annex 2).

Aquest document és una eina essencial tant pel municipi com pels mercats. A nivell de les institucions serveix com a normativa pel cobrament de les taxes, l’aplicació de sancions i multes, la regulació de l’ocupació i l’abandonament de parades, el control dels establiments i del número de comerciants, etc. Per la comissió de gestió i les persones treballadores significa un aval a l’hora de poder aplicar normes amb un fonament que fins ara no existia. Per exemple, a nivell de gestió de residus i ús dels banys públics o del paper de la comissió de gestió, fins ara no escrit enlloc.

Amb l’aprovació de la Postura Municipal, per seguir permetent i potenciant la diversitat de realitats entre els diferents mercats, s’ha considerat necessari adaptar aquesta Postura a les necessitats de cada un d’ells. És a dir, la Postura és un document Marc Genèric en el qual els reglaments específics de cada mercat s’hauran de basar. Per posar un exemple: hi ha mercats en què les treballadores (sobretot per ser mercats molt concurrits i amb una major organització) s’han organitzat per recol·lectar una quantitat de diners i així poder contractar un guarda i/o personal encarregat de la neteja del mercat i dels serveis públics. En altres mercats, en canvi, això no ha estat possible, per tant és necessari que les persones treballadores s’organitzin per crear comissions per la neteja i la gestió dels residus. Un altre exemple el poden trobar a nivell de l’elecció dels representants (comissions de gestió): en alguns mercats (habitualment en els més concorreguts i amb major organització) els membres de la comissió van ser electes fa molts anys per part del CMCI i en altres mercats, en canvi, van ser electes fa menys temps per part dels i les venedores.

 

Objectius

El projecte té per objectiu enfortir el suport institucional i de la societat civil en la millora de la gestió i ús de la xarxa de mercats municipals mitjançant la implementació de la Postura Municipal de mercats del Municipi d’Inhambane. La proposta es centra en la capacitació transversal i acompanyament de les institucions municipals i la societat civil en la implementació d’un reglament municipal per una millora en la gestió dels mercats del municipi, en l’enfortiment i l’empoderament de les comissions dels mercats i les venedores i venedors dels mercats que permetran enfortir tant la gestió com les activitats econòmiques que s’hi desenvolupa.

Ajuda'ns a compartir-ho!
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!

Fes-te voluntari!

Els voluntaris són la base de la nostra organització. Gràcies a ells, ASF pot desenvolupar multitud de projectes arreu del món i dissenyar-ne de nous. Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres, des de tasques de comunicació fins a participació en projectes. Uneix-t’hi i tria’n la teva!
.

  1r. LLEGEIX-TE LES "FAQ" ABANS D'INSCRIURE'T

  - Preguntes Freqüents Voluntariat

  2n. UNEIX-TE A L'EQUIP!

  Informació personal:

  Nom

  Cognoms

  Codi Postal

  Població

  El teu email

  *Enviant aquest formulari acceptes la Política de privacitat i protecció de dades d'Arquitectura Sense Fronteres

  Contacta amb nosaltres!

  Omple aquest formulari i contactarem amb tu amb la major brevetat possible.

   El teu nom

   El teu email

   Assumpte

   El teu missatge

   Fes-ne difusió!

   Segueix-nos a les xarxes socials:


   Fes un donatiu!

   Acceptem donatius via PayPal i hi pots accedir prement el botó següent. Gràcies per col·laborar amb nosaltres!

   Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com