Notícies

Festival Urbà #2

Els passats dies 4 i 5 de novembre es va celebrar al Centro Cultural Franco-Moçambicano a Maputo la segona edició del Festival Urbà, organitzada per la Cooperació Alemana (GIZ) i Cities Alliance, en la qual va participar ASF.

Amb motiu de la Conferència d’Hàbitat III a Quito i de la Declaració del Fòrum Urbà Nacional de Moçambic, el festival va suposar un espai de trobada entre ONGs, activistes, intel·lectuals i artistes, i els ciutadans de Maputo.
Amb la idea de donar visibilitat als actors de la societat civil que actúen en l’àmbit de la ciutadania urbana, i de crear una xarxa de col·laboració entre els participants per a un desenvolupament urbà sostenible i inclusiu, es van realitzar conferències, projeccions de pel·lícules, debats, obres de teatre, música en directe i l’exposició “Mozambique 2030: Imaginarios Urbanos”. ASF va participar en aquesta exposició amb el “Proyecto de Derecho al Hábitat a través del acceso al título de DUAT en los barrios informales de Maputo” i amb una experiència de disseny participatiu realitzada en el barri de Chamanculo C per al disseny d’una plaça.

Panel 01_ImagUrbPanel 03_ImagUrb

Paralelament, es va realitzar una fira en el jardí del centre cultural, on els ciutadans podien parlar amb representants de cada organització, obtenir informació dels diferents projectes que s’estàn fent a la ciutat i proposar millores i suggerències. ASF va estar presents a la fira tot el dissabte presentant els projectes que tenim per tot el país.

L’esdeveniment va resultar en una interessant plataforma d’intercanvi d’idees entre els ciutadans i les diferents organitzacions de desenvolupament urbà, fet que considerem necessari si entenem el futur de la nostra ciutat com un futur de tots.

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,