Notícies

Nou projecte: Desenvolupament de metodologies participatives per a l’apropiació i empoderament ciutadà basada en la millora de la xarxa de mercats

Arquitectura Sense Fronteres fa més de deu anys que desenvolupa diferents projectes a la zona de Moçambic, país situat al sud-est d’Àfrica a tocar de l’oceà Índic. L’objectiu principal de les nostres actuacions resideix en la millora de l’habitabilitat i la defensa del dret de les persones a un habitatge i una ciutat dignes, promovent el desenvolupament humà equitatiu i sostenible. Actualment tenim tres línies de treball obertes en aquesta regió:

  • dret a la ciutat
  • suport al sistema sanitari a través de la construcció d’infraestructures
  • millora de la xarxa de mercats municipals.

Ens els últims mesos s’ha iniciat un nou projecte relacionat amb l’última línia de treball, en el qual es definiran metodologies participatives per l’apropiació i apoderament ciutadà a la ciutat d’Inhambane. L’objectiu d’aquest projecte és crear diversos espais que afavorexin la participació ciutadana. Es tracta, doncs,  d’enfortir la representació de la societat civil en la presa de decisions institucionals respecte el manteniment i millora de les infraestructures municipals. L’actuació porta implícita també la realització de formacions i activitats per sensibilitzar tant  la societat civil com a les institucions públiques.

La proposta específica se centra en l’anàlisi i millora de la xarxa de mercats municipals de la ciutat. Treballant conjuntament amb el municipi d’Inhambane, s’estan analitzant i diagnosticant els mercats per després implementar el projecte de millora en un dels mercats. Aquest projecte serà la primera actuació dins d’un pla general que abarcarà tota la xarxa municipal.

Arquitectura a las Aulas 2024

ASF Catalunya ha participat amb el taller FEM EL MÓN ACCESSIBLE al cicle ‘Arquitectura a les Aules’ organitzat pel COAC coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2024,